Manicure

Combi Manicure Τι Είναι Και Πώς Γίνεται [2023]

combi manicure

Αν ασχολείσαι με την περιποίηση των νυχιών, θα έχεις ακούσει πρόσφατα τη χρήση του όρου Combi Manicure. Τι είναι όμως το combi και επίσης πώς μπορείς επίσης να το εφαρμόσεις με ασφάλεια? Διάβασε παρακάτω και όλες οι απορίες σου θα λυθούν!

To Combi Manicure είναι η τεχνική manicure που χρησιμοποιεί εναλλαγή και επίσης συνδυασμό τεχνικών μέσων όπως οι τροχοί και οι φρέζες με κοπτικά εργαλεία (ψαλιδάκια κλπ) για να δώσει το τέλειο αποτέλεσμα για καθαρά χέρια και νύχια. Το Combi, είναι παράλληλα η ιδανική αρχή για ένα τέλειο manicure ή pedicure.

Ιστορία του Combi Manicure

Το Combi, είναι στην ουσία η εξέλιξη του Ρώσικου manicure. Πρώτες οι Ρωσίδες τεχνίτριες εφάρμοσαν αυτή την πρακτική. Στην πορεία, το manicure αυτό έγινε λίγο πιο ήπιο και επίσης μετονομάστηκε σε Combi Manicure από το αγγλικό combination που σημαίνει συνδυασμός.

Βήματα για το τέλειο Combi Manicure

  1. Ξεκινάμε την περιποίηση με το λιμάρισμα των νυχιών με μια λίμα πάνω από 180 grit. Αφού δώσουμε το σχήμα που θέλουμε στα νύχια, είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στα επόμενα βήματα. Εάν υπάρχει gel ή επίησς ημιμόνιμο στο νύχι, καλό είναι σε αυτό το στάδιο να το αφαιρέσουμε χρησιμοποιώντας μια φρέζα καρβιδίου σε σχήμα φλόγας.
    combi manicure
  2. Σπρώχνουμε τα πετσάκια με ένα pusher νυχιών. Δες εδώ τα υπέροχα pusher της KOVA-PRO.
  3. Αφού σπρώξουμε τα πετσάκια με το pusher, είμαστε καθόλα έτοιμοι να προχωρήσουμε στον καθαρισμό των νυχιών με τις φρέζες. Αυτό συμβαίνει για να καθαρίσουμε καλά το παρωνύχιο πριν προχωρήσουμε στο βάψιμο των νυχιών. Η τεχνική αυτή καθαρίζει τόσο καλά το νύχι, που μας επιτρέπει επίσης να βάψουμε πιο κοντά στο παρωνύχιο. Έτσι τα νύχια φαίνονται μακρύτερα και επίσης ομορφότερα. Δες εδώ τις κατάλληλες φρέζες και Pusher για combi manicure.                            combi manicure
  4. Συνεχίζουμε με την αφαίρεση των επωνυχίων, για τα οποία καλό είναι να χρησιμοποιήσουμε ένα πενσάκι επωνυχίων ή ένα ψαλίδάκι επωνυχίων.
  5. Αφού αφαιρέσετε τα επωνύχια, μπορείτε να προχωρήσετε στη λείανσή τους, χρησιμοποιώντας μια διαμαντόφρεζα μπίλια.
  6. Μετά την αφαίρεση των επωνυχιων, εφαρμόζουμε επίσης το Nail prep  που αφαιρεί τη λιπαρότητα και προστατεύει την ονυχαία πλάκα από την υγρασία και τη μούχλα.
  7. Έτσι έχουμε μία καθαρή επιφάνεια για να εφαρμόσουμε την βάση Classic Rubber Base ή Strong Rubber Base ανάλογα την ποιότητα της ονυχαίας πλάκας.
  8. Αφού τελειώσουμε με τη βάση μας περνάμε το χρώμα και ολοκληρώνουμε επίσης με Extra Shine Top ή Velvet Matte Top ή Holographic Top  ή Rainbow Top
  9. Ολοκληρώνουμε το μανικιούρ με λαδάκι θρέψης shine oil  και επίσης ενυδατώνουμε με την κρέμα πανθενόλης.

Είναι το Combi Manicure για όλους;

Αν και το Combi μπορεί να εφαρμοστεί στα περισσότερα νύχια, το προτείνουμε περισσότερο για τα πιο σκληρά δέρματα και όχι τόσο για τα μαλακά, καθώς αν η τεχνίτρια δεν είναι πολύ έμπειρη μπορεί να προκαλέσει ζημιά στους ιστούς και την ονυχαία πλάκα.

Ekaterina Koroleva

About Ekaterina Koroleva

Γεννήθηκα στη Ρωσία και τα τελευταία 16 χρόνια ζω και εργάζομαι στη Θεσσαλονίκη. Είμαι περήφανη για τις ρίζες μου καθώς η ρωσική σχολή νυχιών είναι μια από τις καλύτερες στον κόσμο! Η ποδολογία είναι η μεγάλη μου αγάπη καθώς έτσι μπορώ να βοηθώ περισσότερους ανθρώπους. Είμαι απόφοιτος ΙΕΚ ως αισθητικός ποδολόγος και απόφοιτος του Τμήματος Ποδιατρικής του Μητροπολιτικού Κολεγίου. Είμαι επίσης ιδιοκτήτρια 2 Ακαδημιών σε Θεσσαλονίκη και Καβάλα με την επωνυμία Beauty Me Academy. Μόλις λανσάρισα την προσωπική μου συλλογή με είδη manicure και pedicure KOVA-PRO Nails System.

Back to list

2 thoughts on “Combi Manicure Τι Είναι Και Πώς Γίνεται [2023]

  1. Ο/Η Βικτωρία Κουρντζιεβα λέει:

    Θα ήθελα να μου πείτε για το combi manicure . Οταν ξεκίνησα να μου κάνουν παρουσιάζω σαν αλλεργία να το πω της προτες 2η 3 μερες φαγουρα πολυ πρήξιμο επονιχιου ιστερα μετα απο 2η 3 μερες αποχωρούσαν. Κ στα χέρια κ στα πόδια επίσης. Κ στης 3 τεχνιτριες. Τελευταία φορά επαθα ονιχοληση. Εκανα θεραπεία 4 μηνες. Τα νύχια συνήλθαν. Μετα απο 6.5 μηνες αποφάσισα να ξαναβαψω. Τα ίδια παλι φαγούρα πρήξιμο κλ π. Απο το φοβο μου στη 3 μερα τα έβγαλα. Έλεγα αλλεργία σε ηλικία κάποια βαση τοπ πραιμερ κ λ π. Μήπως τελικά δεν μου ταιριάζει combi manicure ?

    1. Eleni Ο/Η Eleni λέει:

      επικοινωνήστε μαζί μας στο 6981009070

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *